Wij bundelen onze bussen

Inhaalcollecte
12 t/m 24 oktober
Ons werk voor een gezonder Nederland moet doorgaan! Inhaalcollecte 12 t/m 24 oktober

Door corona konden wij, de Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds, dit voorjaar niet met de collectebus langs de deuren. Terwijl giften die onze duizenden vrijwillige collectanten elk jaar ophalen juist van onschatbare waarde zijn voor het werk van gezondheidsfondsen. Daarom bundelen we eenmalig onze krachten. We collecteren mét elkaar en vóór elkaar. Dat is uniek!

Geef alsnog van 12 t/m 24 oktober aan de collectant of via een online donatie

Samen strijden we voor een gezonder Nederland

Concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden

Hoe mooi zou het zijn… een gezond hart voor iedereen. Dat is helaas nog niet voor iedereen werkelijkheid. Bovendien komen er nieuwe uitdagingen bij: het coronavirus kan ernstige gevolgen hebben voor hart en bloedvaten. Daarom werkt de Hartstichting aan het gezond houden en weer beter maken van harten.

Ieder kind met jeugdreuma zijn eigen medicijn

Elke 4 weken krijgt Elisha (9) een infuus in het ziekenhuis. Waarom? Ze heeft jeugdreuma. Wat dat betekent? Niet kunnen meedoen met gym of spelen met vriendinnen door de heftige ontstekingen in haar knieën, enkels en polsen. Zo veel pijn hebben dat ze in de rolstoel moet. Al sinds haar 2e zoeken artsen naar het medicijn dat werkt voor Elisha. Voor haar en duizenden andere kinderen met jeugdreuma strijdt ReumaNederland. Het lange zoeken naar het juiste medicijn moet stoppen.


Op weg naar longweefselherstel

Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Een groot deel van de collecte-opbrengst gebruiken we om onderzoek naar longziekten te financieren. Onderzoek dat onder meer gericht is op het voorkomen van astma en het repareren van kapotte longen.

Een voorbeeld van belangrijk onderzoek is dat van prof. dr. Hans Clevers. Onder regie van Longfonds werkt hij samen met een internationaal team van toponderzoekers om longweefselherstel mogelijk te maken. Daarbij maken ze gebruik van een revolutionaire techniek: de mogelijkheid om in het laboratorium mini-organen te kweken.


"Na mijn hartoperatie wil ik juist blijven collecteren, uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten is."
Gwendy, hartpatiënt
"Al sinds haar 2e zoeken artsen naar een medicijn dat werkt voor Elisha (9 jaar). Voor haar en andere kinderen met jeugdreuma strijdt ReumaNederland. Met onderzoek om voor ieder kind sneller het juiste medicijn te vinden. Daarom is de inhaalcollecte zo belangrijk."
Elisha, jeugdreuma
"We moeten zuinig zijn op onze kwetsbare longen. Mijn droom is dat we ooit kapotte longen kunnen repareren. Of beter nog: longschade kunnen voorkomen. Het mini-longen-onderzoek biedt geweldig perspectief."
Jos Pielage, COPD- en coronapatiënt

Ja, ik help mee

Hartelijk dank voor je hulp! Samen zetten we ons in voor een gezonder Nederland.