Inhaalcollecte.nl

Wat zijn de regels met betrekking tot sponsoren?

Je hebt een sponsor en je vraagt je dan natuurlijk af wat kan ik nu precies van die sponsor verwachten? Dat is natuurlijk een hele goede vraag want je wilt niet dat jullie laten in de clinch liggen over wat er nu wel en niet de afspraken zijn, dat is makkelijk te voorkomen door goed af te spreken wat jullie van elkaar verwachten. De regels van een sponsoring zijn ook vastgelegd en daar moet zich aan houden, zo voorkom je de problemen die je later kunt krijgen en die je ook zeker niet wilt hebben. Een sponsor is fijn om te hebben en die wil je niet kwijtraken doordat het niet duidelijk was wat jullie hebben afgesproken, wees duidelijk naar elkaar zodat dat niet kan gebeuren.

Een maximum aan geld

Een sponsor mag niet zomaar geld blijven geven omdat hij zelf ook moet verantwoorden waar dat geld naartoe gaat, de belastingdienst vraagt zich af waarom dat geld weg gaat en wilt daar een verklaring voor. Het is dus zo dat hij een maximum mag sponsoren maar op die manier kan hij jou wel bij staan want het bedrag is heel erg hoog wat hij mag sponsoren, hij kan jou dus altijd wel helpen. Om die reden kun jij er dus voor kiezen om meerdere sponsoren te zoeken, als jij er meerdere hebt dan kom jij niet met het probleem te zitten dat je te weinig geld krijgt en bepaalde dingen niet kunt doen omdat je niet over genoeg budget beschikt.

Vraag een donatie

Wat je kunt doen zodat zowel het bedrijf als jij zelf geen last hebt van regels of wetten is dat je vraagt om een donatie, die mag gedaan worden zonder dat er veel gedoe eromheen is. Jij kunt die donatie altijd gebruiken en kunt daar dan hetzelfde gebruik van maken als van een sponsor, het maakt dan uiteindelijk niet uit waar jij het aan besteed als het maar aan het doel is waar het voor gebruikt moet worden. Zelfs als er een donatie wordt gedaan kun jij de naam vernoemen van het bedrijf waar het vandaan komt, zo maak jij dus alsnog reclame die het bedrijf goed kan gebruiken. Eigenlijk kom je dan op hetzelfde punt dat je er allebei een stuk beter vanaf zult gaan worden en dat is ook de bedoeling van het hele idee van donatie of sponsor.