Inhaalcollecte.nl

Untitled design - 2022-10-22T143036.504

Wat mag een sponsor verwachten van jou?

Als jij een sponsor hebt gevonden dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat jij daar wat mee gaat doen, afhankelijk van wat voor manier die persoon gaat sponsoren kun jij bepalen wat je daarmee doet. Als een bedrijf jou wil sponsoren in kleding is de kans groot dat de reclame van het bedrijf op jouw kleding komt te staan, zo maak jij niet alleen reclame voor jezelf maar ook voor het bedrijf waar jij door wordt gesponsord. Een sponsor mag dan ook verwachten dat jij die kleding aantrekt zodat jij ook echt reclame voor die persoon maakt, het is de bedoeling dat jullie er allebei beter van worden natuurlijk. Het kan ook zijn dat een sponsor jou op ander financieel gebied helpt, het is wel de bedoeling dat hij dan weet waar dat geld naartoe is gegaan.

Begin je net met zoeken?

Als jij begint met zoeken dan kan het een flinke uitdaging zijn om een sponsor te vinden, er zijn veel bedrijven en niet ieder bedrijf doet mee aan sponsoren. Het kan een hele klus zijn om uit te zoeken welk bedrijf nu wel of niet meedoet aan sponsoren, als je weet welke bedrijven er wel mee doen dan ben jij al een stuk sneller klaar. Het hangt er ook vanaf hoeveel je wilt en wat jij van een sponsor verwacht, niet iedereen zal ermee eens gaan met wat jij wilt. Het is heel goed om van tevoren voor jezelf duidelijk te hebben wat je van een sponsor verwacht zodat jij ook gelijk aan een eventuele sponsor uit kunt leggen wat je van hun hoopt, zo weet iedereen gelijk waar ze aan toe zijn.

Wat als je al doorgebroken bent?

Het kan zijn dat je al doorgebroken bent maar dat je een nieuwe sponsor zoekt of dat je er nog een sponsor bij wilt, dan kun je ervoor kiezen om meerdere sponsors bij elkaar te nemen. Je krijgt dan meerdere opties waardoor je dus ook meer kunt doen en dat is vaak makkelijker als je al door bent gebroken, dan is er meer vertrouwen in jou omdat jouw naam al bekender is. Een sponsor zal dan sneller toegeven dan wanneer jij nog helemaal geen ervaring hebt en jij nog alles op moet gaan bouwen, dat is de kracht die er dan bij komt kijken dat jij al wat hoger in de rang staat.