Inhaalcollecte.nl

Een sponsor of een donateur? Wat is het verschil?

Je denkt eraan om een sponsor te gaan zoeken maar kunt ook kijken voor een donateur, het verschil lijkt misschien niet heel erg groot maar dat is het wel. Zo is het dat als jij een donatie krijgt dat je dat geld ook mag houden zonder wederdienst, als jij een sponsor hebt dan is het ook de bedoeling dat hij daar zelf wat aan heeft dus die verwacht wel een wederdienst. Er is dus wel degelijk een verschil tussen een donateur en een sponsor en dat is wel belangrijk om te weten, zo voorkom je problemen die later kunnen komen omdat er onduidelijkheid was. Het is de bedoeling dat jij kunt groeien met de steun die jij financieel krijgt en dat maakt dan niet uit of het een donateur of een sponsor is, alles helpt jou te laten groeien.

Wat verwacht een sponsor?

Een sponsor verwacht heel simpel gezegd er wat voor terug, als hij jou sponsort dan wil hij ook dat zijn naam wordt vernoemd in de hoop dat er een klant op af komt en hem daarmee ook weer helpt. Jullie hebben elkaar dan geholpen en dat is eigenlijk ook hoe het hoort te werken, hij helpt jou door jou bijvoorbeeld kleding te geven en daar staat zijn naam dan op. Als zijn naam wordt gezien door de juiste persoon dan gaat er misschien wel een belangrijk telefoontje bij het bedrijf en heeft hij er een nieuwe klant bij, hij heeft jou dan geholpen met sponsoren en jij hebt hem geholpen aan een nieuwe klant. Dat is het mooie van de wereld van een sponsor, hij kan een nieuwe klant krijgen doordat jij wordt gespot in bijvoorbeeld een shirt tijdens het sporten.

Wat doet een donateur?

Je kunt ook een donatie krijgen, dan wordt er helemaal niks van jou verwacht. Natuurlijk is het wel netjes om te laten weten wat jij uiteindelijk met dat geld doet maar in principe is dit niet verplicht, een donatie krijg je vaak niet zomaar. Vaak moet je er zelf naar vragen en aangeven waar jij die voor wilt gebruiken, meestal heeft het ook wel te maken met het doorbreken en aanschaffen van bepaalde middelen. Ook kun jij zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft wat je van een donateur krijgt, bij een sponsor bepaal jij samen wat je met het geld van plan bent.